събота, 25 юни 2011 г.

North American Car of the Year - 2006: Honda Civic





Honda Civic. Именно това е първият японски автомобил, който се предлага в САЩ. Първото поколение на Civic е добре прието от американците и от 1973г. до 2010г. са продадени над 7 милиона автомобила само в САЩ. За жалост едва осмото поколение на модела е оценено подобаващо и е избрано за Автомобил на годината в САЩ за 2006г. Негови подгласници в класирането са: един от най-продаваните модели в класът си - Ford Fusion и Pоntiac Solstice.
В САЩ, осмото поколение на Honda Civic се предлага във версия седан и купе и е моделът с едно от най-здравите купета в своя клас поне що се отнася до неговото усукване, като в същото време предлага високо ниво на безопасност. Изцяло новото окачване, което предлага задоволителен комфорт и изключително точно управление на автомобила е признато дори и от взискателните американци. Агрегатите които задвижват северноамериканските версии са 1.8 и 2.0 литрови с мощност от 140 до 220к.с., в зависимост от версията. Предлага се и хибридна версия с подобрена аеродинамика, предлагана само като седан с четири врати. Тя разполага с 1.3 литров бензинов агрегат куплиран с електромотор, като общата мощност възлиза на 95к.с.
Осмото поколение се произвежда до началото на тази година, когато бе заменено от новото - девето поколение на Honda Civic.

Няма коментари:

Публикуване на коментар