петък, 24 май 2024 г.

Екзотични: Tender 5.7

 Немската компания Estela-Fahrzeugtechnik предлага на пазара роудстър с дизайн вдъхновен от BMW 507, който е базиран на BMW Z4 (G29). Моделът носи името Tender 5.7 и ще бъде произведен в лимитирана серия от 15 бройки, които според производителят вече са разпродадени. Цените стартират от 288 000 евро без данъци и такси, а първите бройки трябва да бъдат доставени да края на годината. 


Каросерията на Tender 5.7 е изработена от въглеродни сплави и се отличава с напълно преработен дизайн с кръгли фарове и препратки към емблематичният роудстър на немската марка като удължената бъбрекова решетка и страничните хриле на предните калници. Всички модели са боядисани в пастелни тонове, а производството ще отнема около 3 месеца. 

Освен различната визия с ретро привкус, клиентите получават и значителен ъпгрейд по механиката. Благодарение на по-големият турбо компресор, новата изпускателна система и подобреното охлаждане, мощността на 3.0 литровият агрегат е увеличена до 507 к.с. Автоматичната, 8-степенна трансмисия е без промяна, но окачването вече е регулируемо. 

Интериорът е идентичен с този на BMW Z4, но всеки милиметър е покрит от висококачествена пълнозърнеста кожа, която може да бъде индивидуално персонализирана по вкуса на всеки собственик. Озвучителната система е от най-висок клас и е  доставяна от Harman Karbon, а шумоизолацията на мекият сгъваем покрив е подобрена. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар