сряда, 22 март 2023 г.

Dadao Light Chaser е най-модерният китайски пикап и разполага с техника от Ford

 Тази седмица в Китай, бе представена поредната нова марка която носи името Dadao. Тя е в резултат сътрудничеството между JMC и Ford, а нейните модели ще бъдат насочени предимно към търговиците макар, че ще се предлагат и добре оборудвани версии за лични цели. Първият модел на новата марка е пикап, чието име все още не е уточнено, но производителят гарантира, че това е най-модерният местен представител в този клас, тъй като е  тясно свързан с новото поколение на Ford Ranger, поне що се отнася до шасито и двигателите. 

За задвижване пикапът на Dadao ще разчита на 2.3 литров, Ecoboost агрегат с мощност 258 к.с., съчетан с 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF. Дизеловата версия също е с мотор от Ford с работен обем от 2.3 литра и мощност 177 к.с., като за него ще се предлага само 6-степенна, механична скоростна кутия. Задвижването се осъществява посредством задните колела, като за бензиновата версия срещу доплащане ще се предлага и трансмисия 4х4 със заключващ диференциал и дори демултипликатор. Моделът ще се предлага с две дължини на шасито, но при всички случаи с двойна кабина и четири врати. Полезният товар е посочен от 820 кг., а прикаченият товар може да бъде до 3 тона. 

Интериора на търговската версия е опростен с аналогови уреди, тапицерия от изкуствена кожа и механична ръчна спирачка. Така наречената луксозна версия за лични цели е с различен дизайн на интериора с цифров инструментален панел пред водача и 12-инчов екран за мултимедийната система и масивна централна конзола между седалките. Тя ще бъде налична само с късо междуосие, а оборудването може да включва неща като: адаптивен круиз контрол, премиум озвучителна система, камери с обзор 360 градуса и мн. др. Производителят е подготвил и офроуд версия с модифицирано окачване и по-висок клиренс, подсилени брони, раздути калници, шнорхел за преодоляване на водни препятствия, по-големи гуми и метална защита на шасито.  

За сега цени не се споменават, но става ясно, че продажбите на пикапа в Китай ще започнат от май месец, а малко по-късно ще бъде предложена и изцяло електрическа версия на модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар