четвъртък, 15 септември 2022 г.

Официални снимки на третото поколение Subaru Crosstrek

Днес японската марка представи третото поколение на Subaru Crosstrek, което вече няма да носи индекса - XV. Новият дизайн с модерен стил не може да скрие факта, че модела е построен върху основата на своят предшественик въпреки, че от него са останали само стъклата и покрива. Според информацията обаче модулната Subaru Global Platform е модернизирана с подобрена структура, а металните части са свързани помежду си с нов тип лепила за по-голяма твърдост при усукване. 

Под предният капак на новото Subaru Crostrek, откриваме познатият - 2.0 литров e-Boxser, съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 160 к.с. Трансмисията тук е CVT, предаваща движението към четирите колела чрез познатата симетрична - AWD система. Все още не е съобщено официално, но най-вероятно под капака ще видим и 1.8 литровият, турбо мотор с мощност 177 к.с., а защо не и 2.0 литровата, атмосферна версия  на 4-цилиндровият боксер. 
В интериора изненади няма. Той е пренесен директно от Subaru Levorg с аналогов инструментален панел пред водача и вертикално разположен 11.6-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, чрез който се управляват и функциите на климатичната инсталация. разлики се наблюдават в централната конзола между предните седалки, чиито дизайн предлага повече пространство. На борда място намира новото поколение на системата EyeSight, която направи своята премиера в обновеното Subaru Outback. Новост е и наличието на система от камери даваща обзор 360 градуса, която до сега отсъства в списъка с опции за модела. 

Продажбите на третото поколение Subaru Crosstrek в Япония ще стартират от началото на 2023 година, а малко след това моделът ще бъде наличен и в САЩ. На останалите пазари не можем да го очакваме по-рано от края или началото на 2024 година. Цени все още не са оповестени. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар