събота, 28 май 2022 г.

Maxus G90 / MG Maxus 9 представен в Китай, като конкурент на Mercedes V-class

 Представеният в края на миналата година електрически MPV модел - Maxus Mifa 9, получава и конвенционална версия задвижвана от двигател с вътрешно горене. За да бъдат разграничени двете версии освен промененият дизайн в предната си част, новият модел ще се предлага под името Maxus G90, като по този начин се присъединява към Maxus G10 и G50 и автоматично става флагман в гамата на марката, който ще се конкурира пряко с  Buick GL8 Avenir и дори Mercedes V-class.

Maxus G90 е с дължина от 5.28 метра, което ще рече, че е малко по-дълъг от своя електрически събрат. Това обаче се отразява на багажното пространство, а не на интеирора, който предлага същата напреднала технология от Mifa 9. Пред водача място намира инструментален клъстер с три екрана и HUD дисплей за най-важната информация. Отсъстват каквито и да е физически бутони, а за управлението на някои от функциите на климатика например и околното осветление са предвидени сензорни панели. Срещу доплащане са налични LCD огледало за обратно виждане и индивидуални задни кресла с масажна и вентилираща функция, които се контролират от тъч дисплей разположен в подлакътника. Огромният панорамен покрив, също е в списъкът с допълнителните екстри. Адаптивният автопилот и редица асистенти подпомагащи шофирането обаче са част от серийното оборудване. 

За задвижване Maxus G90, разчита на 4-цилиндров, 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 234 к.с., оборудван с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V. Вграденият стартер-генератор подпомага потеглянето и доускорението на модела по време на движение, като се грижи и за Стоп-Старт системата. Серийно трансмисията предлага за този агрегат е 8-степенна, автоматична трансмисия от Aisin, която задвижва предните колела. В по-късен етап моделът ще се предлага и на други пазари под името MG Maxus 9. Цените на Maxus G90 в Китай ще започват от 36 000 долара или с 7 000 по-скъп от електрическата версия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар