понеделник, 30 май 2022 г.

DeLorean Alpha 5 е далеч от завръщане в бъдещето

 Духовният наследник на култовият DMC DeLorean, бе представен онлайн днес, а физическата премиера на електромобилът, които ще бъде произведен в едва 88 бройки ще се състои по време на Pebble Beach Concours d'Elegance в края на август месец. От разпространените изображения ни става ясно, че за съжаление от DMC DeLorean са останали само лястовичите врати, които сега са значително по-големи. DeLorean Alpha 5 предлага място за четири човека, а размерите му са меко казано огромни за автомобил, които според вецепрезидента на компанията Нейло Харис е насочен към хората, които обичат да се забавляват на пътя и на пистата. Дизайнът е дело на Italdesign, а размерите са както следва: дължина - 4.99, ширина - 2.04 и височина - 1.37 метра. 

Според неофициалната информация, четириместното GT купе е построено върху представената миналата година "EVX", платформа за електрически модели разработена от Williams и Italdesign. За това говори и факта, че задвижващите модули ще идват от Англия, а цялостното производство ще се осъществява в Италия и до голяма степен от външни партньори. за сега производителят мълчи относно подробности за задвижването, но става ясно, че батерията ще бъде с капацитет от 100 кВтч., която ще осигурява автономия до 483 км. Ако сте разочаровани от пробега, то имайте предвид, че ускорението на DeLorean Alpha 5, от 0 до 100 км/ч. отнема 3.4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 241 км/ч.  За тези които искат повече и повече е предвидена версия с ускорение от 2.9 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. 

Четириместният интериор предлага изчистена обстановка без каквито и да е физически контролери и бутони. Пред водача е позициониран голям цифров инструментален панел с променлив интерфейс и по-малък плаващ дисплей за инфотайнмънт системата на централната конзола. Повече подробности за модела ще научим в края на лятото, а серийното производство трябва да започне най-късно през 2024 година. 

Delorean Motor Company, обмисля да пусне на пазара и електрически седан, както и SUV. За цени е много рано да се говори, но майки предвид лимитиранат серия на модела, то можем да очакваме старт от около 100 - 120 000 евро.  Дано само, не се повтори ситуацията с Faraday 91EV, който бе представен преди 5 години, но все още изпитва огромни трудности относно серийното производство на модела и е възможно да се стигне до връщане на предплатените суми от клиентите, което би означавало физически фалит на компанията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар