четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Това е електрическото Subaru Solterra

 Благодарение на Toyota, Subaru представя първият си изцяло електрически модел наречен Solterra. От пръв поглед става ясно, че моделът е брат близнак на представената преди дни - Toyota bZ4X. Предложението на Subaru обаче, все пак се различава от модела на Toyota с дизайна на предната част и оформлението на задните светлини, което му придава като цяло малко по-агресивна визия. 

По подобие на Toyota bZ4X и версията на Subaru ще се предлага в две версии на задвижване. Базовият модел ще разчита на един електромотор с мощност 201 к.с. задвижващ предните колела, а за тези, които искат задвижване на четирите колела специално разработено от Subaru, могат да получат версията с два електромотора и обща мощност от 218 к.с. И в двата случая батерията е с капацитет от 71.4 кВтч., а автономията обещана от производителят е между 450 и 500 км. 


Както се очаква и в интериора  няма разлики, но моделът на Subaru се опитва да се разграничи от своя донор, чрез опциите на декориране и цветовата палитра на материалите. Продажбите на Subaru Solterra, трябва да започнат от средата на следващата година, като цени все още не са обявени. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар