четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Ferrari BR20 произведен в един екземпляр по поръчка на анонимен клиент

 Ferrari, представя поредният единичен модел от своята програма за специални проекти, предназначен за анонимен клиент, който е участвал активно в неговата разработка. Ferrari BR20 е базиран на, не по-малко интересния - GTC4 Lusso, като от него е останало само механиката и голяма част от интериора. Дизайна на - BR20 е с препратки към спортните купета на марката от 50-те и 60-те години или поне така твърди производителят. Факт е, че от Shooting brake с 4 места, купето вече променено в Fastback с две места и напълно различен дизайн, както в предната, така и в задната си част. Промененият дизайн дори е повлиял на дължината на модела, която е нараснала с близо 8 см. Ако трябва да бъдем честни, крайният резултата не е от най-добрите, но така или иначе Ferrari BR20 ще остане в историята, като един от най-редките модели на марката. 


Ако изключим вложените материали, карбоновите елементи и състарената кафява кожа, в интериора не се забелязват промени. В задната си част обаче липсват седалките, което е отворило огромно пространство за багаж с дървен под, на което би могло да завиди всеки модерен хечбек. Марката по обясними причини не споменава обема на багажното пространство, но анонимният клиент няма да има главоболия за багажа на своята половинка по време на почивката си на Френската Ривиера или швейцарските Алпи. 


Според информацията промени в механиката и задвижването няма. Това означава, че под предния капак място намира 6.3-литровият, V12-цилиндров мотор с мощност 690 к.с., куплиран с двудискова, 7-степенна трансмисия предаваща движението към четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар