сряда, 10 ноември 2021 г.

Третото поколение на Toyota Avanza / Veloz с премиера в Индонезия

 Предлаганият предимно в Индонезия, MPV модел - Toyota Avanza е може би най-продаваният в своя клас, като се предлага вече близо 20 години. Днес в Индонезия, бе представено третото поколение на модела и неговата луксозна версия - Veloz, които имат всички шансове да запазят своите пазарни позиции в региона. Моделът е базиран върху новата TNGA, модулна платформа на марката и казва сбогом на носещата рама, като вече разчита на самоносеща каросерия с полунезависимо окачване на задния мост. Всичко това води и до увеличени външни размери, което се отразява благоприятно и на салона, който предлага място за 7 човека.


Интериора предлага всичко необходимо за модел от 2022 година. Серийно място намират: климатик, мултимедийна система с 7-инчов дисплей, пълен ел. пакет, две въздушни възглавници и ел. серво на волана. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели с цифров инструментален панел, 10-инчова мултимедия, камера за заден ход, безключов достъп и старт, комплексът асистенти Toyota Safety Sense и др.


Моторната гама включва бензиновите 1.3 и 1.5 литрови, атмосферни мотори с мощност съответно от 98 и 106 к.с., като по-мощният е единствената алтернатива за Veloz. Серийно всички мотори са куплирани с механична трансмисия, а за по-мощният е налична и CVT. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар