четвъртък, 5 август 2021 г.

Hyundai Custo разроботен специално за китайския пазар

 Корейската марка предлага за китайския пазар, новоразработен MPV модел наречен Hyundai Custo, което не е изненада за нас, тъй като още миналата година видяхме за първи път негови снимки на изпитателни модели без каквато и да е маскировка. Триредовият модел е построен върху новата i-GMP платформа, която е основа и на Hyundai TucsonSanta CruzSanta Fe , Kia Sportage и Kia Sedona / Carnival


Според информацията Hyundai Custo ще се задвижва от 1.5 и 2.0 литровите, турбо бензинови агрегати с мощност съответно от 170 и 236 к.с., куплирани серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към предните колела. Нищо не се споменава за хибридни версии или електрически такива. 


Интериорът предлага място за 7 човека в конфигурация 2+2+3 места, като мястото за багаж възлиза на 262 литра, което е достатъчно за 6 куфара предназначени за ръчен багаж при пътуване със самолет. Водача разполага с малък цифров инструментален панел пред себе си, а на централната - плаваща конзола място намира 10.4-инчов, вертикално разположен дисплей за мултимедийната система. Панорамният поклив от две части ще се предлага срещу доплащане, както и електрически задвижваните, плъзгащи се задни врати и електрическите седалки с масажна функция. 


Цените на Hyundai Custo в Китай ще стартират от около 230 000 юана и ще се конкурира с модели като: Buick GL8Honda Odyssey и Toyota Sienna. Производството на модела ще се осъществява в Китай, като за момента няма информация дали ще се предлага и на други пазари. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар