понеделник, 5 април 2021 г.

Toyota GR86 ще се предлага и в Европа

 Наследника на Toyota GT86 ще носи името - GR86. Това стана ясно, след официалната премиера на модела, която се състоя рано тази сутрин. Новината е, че алтернативата наSubaru BRZ от Toyota ще се предлага и в Европа, което е добра новина за феновете на модела, тъй като Subaru BRZ, няма вече да се предлага на стария континент. Както се знае двата модела не се отличават технически, а техните разлики се състоят предимно в дребни елементи в дизайна и различните настройки на окачването. 


За задвижване Toyota GR86, разчита на 2.4 литровия, атмосферен боксер на Subaru със система за директно впръскване на горивото от Toyota и мощност 235к.с., куплиран с 6-степенна, механична или автоматична трансмисия задвижваща задните колела. Благодарение на по-мощният агрегат и по-леката платформа, времето за  ускорение до 100км/ч. от място е намалено с 1.1 секунди и сега, то възлиза на - 6.3 секунди. Максималната скорост не се съобщава. 


Интериора също е идентичен с този на Subaru BRZ. Цифровият инструментален панел пред водача с 8-инчов дисплей остава на разположение, както и серийната мултимедийна система с 8-инчов екран. Срещу доплащане е налична и инфотайнмънт система с 10-инчов, тъчскрийн дистплей. Цените все още не са известни, а продажбите на модела в Европа, трябва да започнат още тази година или най-късно в началото на 2022 година.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар