вторник, 3 декември 2019 г.

Jaguar F-Type с обстоен фейслифт

След леките промени направени преди близо три години, Jaguar F-Type получава обстоен фейслифт, което явно означава, че единственият откровенно спортен модел в гамата на марката ще се предлага на пазара поне още 3 години във вида, в който го познаваме. Външно F-Type е видимо променен. Предната и задната част са изцяло нови и придават по-агресивно излъчване, но като цяло не можем да преценим, дали хоризонталните фарове стоят по-добре, но пък се вписват добре в линиите на модела. 
Освен външните промени има такива и в интериора макар и по-малки. От пръв поглед прави впечатление цифровият, информационен панел пред водача с 12.3-инчов дисплей. Нова е и инфотайнмънт системата, която работи онлайн. Съобщава се за нов дизайн на седалките, както и наличие на нови материяли. 
Под капака място намират познатите 4, 6 и 8-цилиндрови агрегати с турбо или механичен компресори, чиято мощност варира между 300 и 580к.с. Трансмисията е 8-степенна автоматична предаваща движението към задните колела, като опционално ще се предлага и задвижване на четирите колела. Новост за модела са адаптивните амортисьори и функцията Quiet Start, предлагана за версиите с V8-цилиндров мотор, благодарение на която моторът работи изключително тихо в студен режим. 
Както до сега моделът ще се предлага като купе и кабриолет, но с обогатена цветова гама. Цените на обновеният F-type ще започват от 58 500 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар