събота, 25 ноември 2017 г.

International Van of the Year 2018: Iveco Daily Blue Power

Без да омаловажаваме титлата на италианците, но явно поради липса на премиери през тази година за "International Van of the Year" на 2018 година е избран Iveco Daily и по-точно новата "Еко"  линия на модела наречена Blue Power. Това са три модела, първият от които е с нулеви емисии, задвижват изцяло чрез електричество с автономност от 200км. Пълното зареждане на батериите става за два часа, а самият модел е снабден и със система, която използва  кинетичната енергия за дозареждане на батериите по време на експлоатация. 
Вторият модел разполага с 3.0 литров турбо дизел с мощност 136к.с, които използва природен газ, благодарение на което по време на работа отделя 76%, по-малко твърди частици в атмосферата. Благодарение и на новата 8-степенна, автоматична трансмисия разхода на гориво пък е намален с 12%, спрямо този на конвенционалната версия. 
И третата модификация, но не по важност, разполага със същият 3.0 литров агрегат, но покриващ екостандартите, които се очакват да влезнат в сила през 2020 година. интересното тук е, че това е първият сериен модел покриващ тези нормативи, който е достъпен в момента на пазара, което го прави без конкуренция.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар