петък, 6 октомври 2017 г.

Toyota GR HF Sports Concept и TJ Cruise Concept показани в Токио

По време на автосалона в Токио, марката ще представи две безсмислени концепции, които обаче демонстрират възможностите на компанията в хибридната сфера, които както знаем не са малки. 
Първата концепция носи името GR HF Sports и е базирана на Toyota GT86, но разполага с хибридна технология с централно разположена батерия, благодарение на което моделът е с идеално разположение на масите върху двете оси. задвижващи са задните колела, а според производителя радостта от шофирането е на високо ниво. По-интересен е факта, че моделът разполага с покрив тип "тарга", което ни навежда на мисълта, че можем да очакваме подобна модификация в моделното семейство на GT86. що се отнася до хибридното задвижване, то шансовете за серийно внедряване в настоящото спортно купе се сведени до нула. 
Втората концепция според създателите съчетава предимствата на вановете и на SUV моделите, като вътрешното пространство позволява превоза на товари до 3 метра, а страничните плъзгащи се врати улесняват товаро-разтоварната дейност. Toyota TJ Cruiser, също разполага с хибридна технология, като двигателят тук е с работен обем от 2.0 литра. задвижването е от типа 2WD или 4WD, в зависимост от нуждите в конкретните условия. Шансовете да видим този модел в серийно производство са нулеви, но не е изключено в близко бъдеще марката да представи подобно превозно средство предназначено за местния пазар. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар