четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Toyota Century вече с V8-цилиндров мотор

За наследник  на култовият модел се говори от няколко години и ето, че дойде времето за неговата подмяна. Третата модернизация на Toyota Century е вече факт и ще бъде налично при дилърите от началото на следващата година. Моделът е изцяло нов и неговите размери са нараснали значително. окачването е специално разработено за него, като дори гумите са специално за модела и осигуряват по-добър комфорт. 
Дизайна е в стила на предходните модели с ретро отенък и именно това е била целта на дизайнерите. Няма смисъл да се споменава, че новото поколение на Century, разполага със всички най-модерни технологии  на марката. Оборудването е изключително богато, а комбинацията между вълна и кожа можем да видим и тук. Активната система за неотрализиране на шума в кабината, както и въздушното окачване ще допринасят за изключително комфортната обстановка по време на път.
Разочароващата новина е, че единственият V12-цилиндров, японски агрегат отива в историята. Този модел, бе единственият 12-цилиндров, японски автомобил, но за съжаление под капака вече място ще намира V8-цилиндровq 5.0 литров агрегат съчетан с хибридна технология, чиято мощност възлиза на 445к.с. За сега от марката не съобщават подробности, но според говорител на фирмата техният модел ще бъде най-икономичния в своя клас. Не става ясно обаче, кои са преките конкуренти, тъй като Toyota Century е уникален сам по себе си и предлага характерен японски стил, който не се е загубил в годините. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар