вторник, 25 октомври 2016 г.

Mercedes X-class представен като концепция в Швеция

Nissan NavaraRenault Alaskan, а сега и Mercedes X-ilass. Преди броени минути в Швеция, марката представи своя най-нов клас, който е базиран върху платформата на споменатите модели. Трябва да поясним обаче, че това е концепция, но може да се смята, че производствената версия няма да се различава коренно от модела, който виждаме в момента. Немците обаче бързат да пояснят, че техния модел е променен до такава степен спрямо своите донори, че реално може да се смята за съвсем различен автомобил. Дали е така не знаем, но е видно, че поне външно Х-клас се разграничава от тях. Интериора също е изцяло променен и напълно съответства на този в останалите модели на марката. Относно дизайна на екстериора, то линиите са по-близки до тези на Mercedes AMG-GT и на обновения Mercedes SL, от колкото на останалите модели, с което дизайнерите явно се опитват да предадат по-спортно излъчване на товарният модел. 
Не е тайна, че един от най-големите пазари на модела ще бъде този в Северна Америка и близкият изток. Според информацията, която е оскъдна серийната версия ще се задвижва от 4 и 6-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати, куплирани с механична или автоматична трансмисии предаващи движението към задните колела. Срещу доплащане ще се предлага и 4х4 трансмисия, както и офроуд пакет. 
Повече подробности ще станат ясни след представянето на производствената версия на модела, което най-вероятно ще се състои по време на автосалона в Лос Анджелис, а продажбите в САЩ трябва да започнат още в началото на следващата година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар