вторник, 3 юли 2012 г.

Iveco Stralis Hi-Way с редица нововъведения


Това е последното поколение на Iveco Stralis, което бе представено пред специализираните медии. Според информацията предоставена от производителя, това поколение е специално разработено с цел намаляване на общите експлоатационни разходи и снижаване да минимум на вредните емисии изхвърляни в атмосферата. Благодарение на новата катализаторна система SCR, моделът покрива нормите Евро6, без EGR система. Новото поколение е с подобрена аеродинамика, понижено тегло и опростена механика сравнение с предходното поколение. Всичко това довежда с до 10%, по нисък разход на гориво.
 На разположение на водача е ново разработената мултимедийна система наречена IVECONNECT, която ще улесни до максимум водача в информирането на моментното състояние на машината, както и в намирането на крайните дестинации. Системи като: EBS+BAS, ESP, LDWS (intersection control system layout), DAS (Driver Attention Support), адаптивен круиз контрол, дневни светлини и осъвършенствана система за аварийно спиране ще се предлагат серийно във всички версии. Новост е системата за следене на налягането и натиска на всяка една от гумите в реално време, което допринася за увеличение на техния пробег.
Двигателите са 6-целендрови с работен обем от 8, 10, 11 и 13 литра и мощност от 310 до 560к.с. Те ще могат да се куплират с 9 или 16-степенна механична трансмисия, роботизираната Eurotronic или 6-степенната автоматична Allison.

Няма коментари:

Публикуване на коментар