неделя, 11 декември 2011 г.

Екзотични: Kaipan 14/16







Чешката компания Kaipan, предлага на пазара интересен роудстър, за който клиентите чакат приблизително 5 месеца. Моделът използва остарялата техника и агрегати от Skoda Favorit, но това не му пречи да бъде атрактивен. Двигателя задвижва предните колела чрез 5-степенна механична скоростна кутия. Спирачната, кормилната система, окачването и спирачките също са аналогични с тези на Favorit.
Двигателят е с работен обем от 1.3 литра, а неговата мощност възлиза на 68к.с., но това не му пречи да ускорява до 100км/ч за 7.5 секунди. Според производителя максималната скорост на модела е 145км/ч, което е заради предавателното число на скоростната кутия. Цената на базовата версия започва от около 15 000 евро. Базовото оборудване е меко казано "спартанско", като не разполага дори и с парно. Врати и покрив също липсват, което пък е довело до ниското общо тегло на модела от едва 650кг. Именно това го прави забавен за управление, а собственикът може да получи добро изживяване срещу минимум средства, като същевременно поддръжката е изключително евтина.
Фирмата предлага и версия с 1.6 литров бензинов агрегат от VW Polo, който е с мощност 105к.с. При него, както можете да се досетите динамичните характеристики са значително по-впечатляващи, но за това ще трябва да доплатите близо 4000 евро. Годишното производство на модела достига до 20бр., в зависимост от поръчките. Клиентите могат да поръчат роудстъра и в насипно състояние като "Kit car", което допринася за спестяването на близо 4000 евро от цената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар