понеделник, 14 октомври 2024 г.

Alpine A110 R Ultime е най-скъпият 4-цилиндров модел на пазара

 

Представената в Париж най-нова версия на Alpine A110  наречена R Ultime притежава безумната цена от 265 000 евро или дори 330 000 за специалната модификация La Blue. Да, правилно прочетохте, триста хиляди евро за една кола и то с 4-цилиндров мотор. Какво получавате за тези пари?

Alpine A110 R Ultime е представен като най-мощната и ексклузивна версия на A110. Със своите  345 к.с. изсмукани от 2.0 литровият турбо мотор, 6-степенната си скоростна и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3.8 секунди, този автомобил определено не е за подценяване. Но дали тези характеристики оправдават цената? В крайна сметка, това е кола, която ще ви отведе от точка А до точка Б, макар и с малко повече стил и скорост. Не може да се отрече, че Alpine A110 R Ultime е оборудван с най-новите технологии и иновации. От усъвършенстваната аеродинамика която доставя допълнителни 135 кг. притискателна сила при максимална скорост, до леките материали използвани в конструкцията, този автомобил е истинско инженерно чудо. Моделът опитва да оправдае безумната си цена с окачването си дело на Ohlins, която стана собственост на  Brembo и татиниевата изпускателна система от Akrapovich, но в крайна сметка, много от тези иновации могат да бъдат намерени и в други, по-достъпни автомобили. 

В крайна сметка, ако имате парите и желанието да притежавате нещо толкова уникално. Alpine има дълга и богата история в автомобилния спорт, което добавя допълнителна стойност към A110 R Ultime, но дали тази история е достатъчна за да оправдае цената? В крайна сметка, много от нас купуват автомобили за ежедневна употреба, а не за да се чувстваме като част от автомобилната история.


Няма коментари:

Публикуване на коментар