петък, 12 юли 2024 г.

Бъдещето на шофирането е електрическо, а Zeekr 7X ще е начело... на опашката за зареждане

 

След Zeekr X, луксозното подразделение на Geely, се завръща с гръм и трясък, представяйки още един  петместен SUV - 7X. Той е с дължина от 4.83 метра и е готов да се конкурира с лидерите в сегмента, като Tesla Y и Li Auto L6, като предлага стилен дизайн, мощни характеристики и модерни технологии. Zeekr 7X e олицетворение на модерния дизайн. Изчистените линии, плавните форми и елегантните пропорции го отличават от тълпата. Предницата е доминирана от емблематичната светлинна лента на Zeekr, а LED фаровете придават футуристичен щрих. Zeekr 7X е не просто SUV, а истински претендент за лидерство в сегмента на електрическите автомобили. Със стилният си дизайн, мощните характеристики, модерните технологии и комфорта, 7X е готов да спечели сърцата на клиентите, търсещи най-доброто от най-доброто.

Според информацията предоставена от производителят - 7Х е построен върху PMA2+  платформата на марката и ще се предлага с два варианта на задвижване: стандартен и високопроизводителен. Информация относно стандартният вариант с един електромотор все още не е разпространена официално но се знае, че високопроизводителният вариант с два електромотора и задвижване на четирите колела разполага с 645 к.с. и ускорява до 100 км/ч. от място за под 3 секунди. И двата варианта са оборудвани с 800-волтова система за бързо зареждане, която позволява зареждане на батерията от 10% до 80% само за 30 минути, а 15 минути са достатъчни за заряд на енергия достатъчна да бъдат изминати 500 км. Капацитетът на трикомпонентната батерия не се съобщава, но на книга - 7Х ще разполага с автономия от 700 км. 

Марката все още не е разпространила официални снимки на интериора, но от по-ранни шпионски изображения става ясно, че той ще бъде близък до този на Zeekr 007. Новият SUV ще разполага и с пълен набор от асистиращи системи за шофиране, включително адаптивен автопилот, система за аварийно спиране и система за поддържане на лентата. Просторната кабина е изпълнена с висококачествени материали, като кожа Nappa и алуминиеви детайли. Седалките са ергономично проектирани, за да осигурят максимална поддръжка, а панорамният покрив пропуска обилно количество естествена светлина. 

Продажбите на Zeekr 7X в Китай, трябва да започнат в края на тази година, като се предполага, че неговите цени ще варират между 24 и 35 000 долара. Снимки на интериора и повече подробности ще бъдат добавени към този пост, веднага щом станат налични. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация става ясно, че базовата версия ще разчита на електромотор разположен на задният мост с мощност 421 к.с. Версията със задвижване на четирите колела ще разполага с допълнителен електромотор на предният мост с мощност 224 к.с. При всички случаи архитектурата на модела е 800-волтова, а наличните батерии са с капацитет от 75 и 100 кВтч. производителят съобщава, че собствениците ще могат да зареждат своите автомобила от 10 до 80% в рамките на 15 минути, ако зарядната станция позволява това. При пълен заряд на батерията автономията на модела може да достигне до 780 км. измерени според китайския цикъл, който включва движение предимно в градски условия. 

Интериорът е характерен за моделите на марката и предлага стандартно оформление с два екрана, като този за инфо-развлекателната система е от плаващ тип. Впечатление прави отсъствието на скоростен лост на централната конзола, който е заменен от превключвател на кормилната конзола. пътниците на втория ред седалки ще се възползват от масички интегрирани в облегалките на предните седалки, а по-високите нива на оборудване ще предлагат и индивидуални екрани за забавление. Серийното оборудване включва панорамен покрив, 4 броя отопляеми и вентилирани седалки е автономна система за шофиране от 3-то ниво с лидар технология.




Няма коментари:

Публикуване на коментар