петък, 12 юли 2024 г.

Xpeng 7+ предлага модерен дизайн и спортен профил

 

Xpeng P7+ е е най-новият модел на  китайският производител на електромобили, известен със своя иновативен дизайн и технологии и е презентиран като наследник на предлаганият в момента Xpeng P7. Новият модел предлага подобрена производителност, по-голям пробег и по-луксозен интериор. Неговият дизайн запазва елегантната линия и стил наречен Robo Face, но с по-агресивна предна част и по-спортен профил. Седанът е оборудван с 20-инчови джанти, LED фарове и панорамен стъклен покрив, които му придават модерен и изискан вид. размерите са нараснали, като сега общата дължина възлиза на 5.05 метра, а междуосието е нараснало до точно 3 метра. 

Новият модел ще бъде наличен в два варианта на задвижване: стандартен и високопроизводителен. Стандартният вариант е оборудван с един електромотор, генериращ 245 или 313 к.с., докато високопроизводителният вариант разполага с два електромотора задвижващи съответно четирите колела с обща мощност от 544 конски сили. Информация за тяговата батерия на борда все още не е оповестена, но се знае, че моделът разполага с 800-волтова архитектура, което ще позволи зареждането от 10 до 80% да се случва в рамките на 30 минути. Производителят споменава пробег от минимум 562 км., измерени според китайският цикъл предимно в градски условия. 

Снимки на интериора и подробна информация за новият Xpeng 7+ ще бъдат добавени веднага след официалната премиера на модела. Продажбите на Xpeng 7+ в Китай ще стартират в края на тази година с цени между 43 и 58 000 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар