вторник, 16 април 2024 г.

Honda представя новата моделна серия Ye с три концепции едновременно

 


Ясно е, че японците се насочват целеустремено към китайския пазар и след представянето на новата специално създадена за китайският пазар марка Lingxi, сега японската марка представя нова моделна серия наречена Ye, която също ще бъде предназначена за китайските клиенти, но ще се предлага успоредно с моделите от серията e:N. Първите модели от новото моделно семейство ще бъдат представени още тази година и именно те ще са теза, които ще възприемат новият дизайнерски език на марката и ще носят новата емблема на Honda. 

Марката залага на кросоувър модели за да популяризира новата си серия и ги представя като концепции с имената Ye P7 и Ye S7. Практически това е един автомобил с две версии на излъчване които би трябвало да предлагат индивидуалност и радост от шофирането. Компанията не разкрива никакви подробности относно техниката, но се казва, че серията Ye ще разполага с нова EV архитектура с възможност за задвижване с един или два електромотора. Съобщава се още, че версиите с един електромотор и задвижване на задните колела ще предлагат по-рязко и отзивчиво поведение. 

Интериорът на Ye P7 и Ye S7 разполага с изкуствен интелект, който управлява и амбиентното осветление според настроенията на пасажерите. За тяхното добро настроение се грижи озвучителна система с Blothooth технология на високоговорителите, което означава, че не разполагат с кабели за свръзка с източника на музика. 

Интериорът на Ye GT е насочен не само към водача, а и към неговият спътник който разполага със специален дисплей пред себе си с далечен фокус, който предоставя изживяване подобно на театър. 

До края на 2025 година на бял свят трябва да се появи и третият модел от моделната линия Ye, който също е представен като концепция. Той носи названието Ye GT и разполага със същият дизайнерски език и е с размерите на Honda Civic

Производството на серийните модели в Китай ще бъде поверено партньорите Dongfeng и Guangqi, като намеренията на марката са до края на 2027 година, тя да представи още три  модела от моделната линия Ye и като цяло да стане напълно електрическа марка до 2035 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар