сряда, 17 април 2024 г.

Restmod: Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival Edition

 


Само няколко месеца след представянето на Bizzarrini Giotto Hyper GT, сега италианската марка собственост на английската компания Pegasus Brands,  представя рестмод на своят най-култов модел от далечната 1965 година, а именно Rosso Corsa. Благодарение на един от малкото запазени модели инженерите на Bizzarini са успели да съберат достатъчно информация и са пресъздали всеки болт и детайли в най-малката му подробност. Купето е изработено от композитни материали наложени върху стоманена конструкция, а за безопасността на пасажерите се грижи шест точков ролкейдж. Специално внимание се отдела на уникалната зелена боя която също е пресъздадена едно към едно благодарение на запазен панел, който до сега не е бил подложен на пряка слънчева светлина. 

За задвижване Bizzarini 5300 GT Revival Edition разчита на централно разположен в предната част V8-цилиндров, 5.3 литров с мощност 400 к.с., куплиран с механична трансмисия задвижваща задните колела. Забравете за каквито и да е асистенти и антиблокиращи системи и т.н. Това е автомобил в най-чистата му форма предназначен за най-страстни колекционери. 

Цени не се споменават, но най-вероятно тя ще надхвърли един или дори два милиона евро, а сумата ще бъде вложена в разработката на  споменатият вече Bizzarini Giotto Hyper GT, който се очаква да бъде пуснат на пазара някъде през 2026 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар