сряда, 17 април 2024 г.

Концепцията на Italdesign Asso di Picche In Movimento представена в Милано

 

По време на Седмицата на дизайна в Милано, италианското дизайнерско студио представи концепцията Asso di Picche in Movimento, която може да се приема за нов прочит на представеният преди 50 години едноименен концептуален модел проектиран от Giorgetto Giugiaro. Въпреки, че италианският дизайнер вече не работи за Italdesign, която в момента е собственост на Audi, неговото влияние все още се усеща. 

За съжаление концепцията която виждаме днес е бездушна и е само неподвижен експонат в мащаб 1:1 имайки за цел да привлича публика и внимание към себе си. Купето е с дължина от 4.71 метра и предлага място за 2+2 места. Интериорът е изработен от еко материали, устойчиви фибри и изкуствени материи наподобяващи кожа, а наличните технологии на борда са умело интегрирани с интуитивни интерфейси предоставящи удобно изживяване на пътниците. Пред водача място намира сгъваем прозрачен екран, който се показва само при нужда над волана с правоъгълна форма. 

Не се споменава нищо относно механиката и задвижването на концепцията, но знаейки, че студиото е собственост на VAG, то няма да сме далеч от истината, ако предположим, че концепцията е съобразена с нуждите на PPE или SSP електрически платформи на концерна. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар