сряда, 13 март 2024 г.

Първа снимка на електрическият Lingxi L разработен от Honda и Dongfeng

 Миналата година Honda, представи новият си бранд за електрически превозни средства в резултат на сътрудничеството си с Dongfeng, който носи името Lingxi. Неговата продукция ще бъде насочена към младите клиенти и следователно ще бъде налична на по-достъпни цени, като същевременно ще разполага с атрактивен дизайн и модерни технологии на борда. Концептуалният модел Lingxi L даде заявка за всичко това, но днес пред нас е първото изображение на неговата производствена версия от което става ясно, че серийният модел ще разполага със значително по-смекчен дизайн. Все пак могат да се доловят известни прилики с концепцията, но на всекиму е ясно, че авангардният дизайн трудно може да бъде наличен в достъпен модел и няма да е честно, ако кажем, че дизайнерите не са свършили своята работа. С междуосие от 2.73 метра, новият електрически седан се приближава плътно до размерите на Honda Civic, който честно казано изглежда значително по-обикновен. 

Според информацията Lingxi L ще се задвижва от електромотор позициониран в предната част с мощност от 218 к.с. и литиево-желязно-фосфатна тягова батерия, чиито параметри все още остават в тайна. Знае се, че общото тегло на седана е 1702 кг. и ако вземем предвид, че от това тегло поне 350-400 кг. ще се падат на батерията, то това означава, че нейният капацитет няма да бъде по-голям от 50-60 кВтч., а от това следва да заключим, че реалната автономия няма да е повече от 380 -4 00 км. 

Снимки на интериора няма, но там не очакваме да има и помен от този който видяхме в концептуалният модел с огромният цифров панел разпростиращ се от край до край на таблото въпреки, че страничните огледала са заменени от камери и е логично да видим поне четири дисплея пред водача. Съобщава се и за лидар технология на борда, което означава, че срещу доплащане в най-лошия случай, клиентите ще могат да оборудват своите модели с автономна система за шофиране от нива 2+. Повече подробности и снимки очакваме да станат достъпни в края на април месец, когато най-вероятно ще се състои официалната премиера на Lingxi L.  


++++++++++++++++++++++++++++++++++

Новите снимки показващи ни интериор ни изненадват приятно с факта, че все пак пред водача и неговият спътник е запазен огромният цифров панел разпростиращ се от край до край на таблото. Макар и да не е съставен от един дисплей, то цифровият панел разполага с 5 отделни екрана, чиито общ размер не се съобщава. Наличен е и HUD дисплей с добавена реалност, а медийната система с 14 приложения и възможност за добавяне на още от трети страни разполага с два дисплея. Съобщава се за амбиентно осветление от 128 цвята и автономна система за шофиране от ниво 2+. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар