четвъртък, 14 март 2024 г.

Honda Vezel / HR-V с лек фейслифт и нови версии

 Представената преди три години Honda Vezel / HR-V е подложена на козметични промени които, ако трябва да бъдем честни са невидими. При внимателно вглеждане се откриват леки разлики в дизайна на предната броня и радиаторната решетка, които са малко по-изчистени, но като цяло моделът е все така невзрачен и безхарактерен. Задните светлини са с нов светлинен подпис, който придава малко по-елегантен вид на модела. Новост в гамата на градският кросоувър е оптичният пакет HuNT с добавени релси на тавана и цветни декоративни елементи, както и възможността за двуцветно оцветяване. 

В интериора също на пръв поглед всичко е по старо му, но все пак се забелязва новата централна конзола между седалките и добавената подложка за безжично зареждане на телефони под контролерите за климатичната инсталация. Гамата от тапицерии в обновената версия е разширена, което дава възможност на клиентите по-голяма възможност за персонализация. Наличният пакет от асистенти подпомагащи шофирането е разширен, а системата за кръстосен трафик и оптимизирана.

По отношение на задвижването се съобщава, че двумоторната хибридна система е актуализирана и като цяло е станала по-тиха. Като цяло не се съобщава за промяна на нейните характеристики което означава, че за задвижване обновената Honda Vezel ще продължава да разчита на 1.5 литровият, бензинов мотор с мощност 105 к.с., който работи и в генераторен режим на батерията, куплиран с електромотор с мощност 131 к.с. и CVT трансмисия. Версията със задвижване на четирите колела остава в гамата на модела с допълнителен електромотор на задният мост, който влиза в действие само при скорости до 40 км/ч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар