вторник, 26 март 2024 г.

Genesis Neolun Concept прави заявка за луксозен триредов SUV на марката

 

По време на автосалона в Ню-Йорк, корейската марка ще представи концепцията Genesis Neolun, която подсказва намеренията на марката в най-скоро време да представи луксозен триредов SUV модел. Неговото име най-вероятно ще бъде GV90 и ще трябва да се изправи директно срещу Mercedes GLS (X167) и неговата луксозна модификация Maybach.

За сега не се споменават никакви подробности относно задвижването на Genesisi Neolun, но най-вероятно ако се стигне до серийно производство на модела той ще се основава върху модернизираната платформа от Genesis G90 което означава, че освен с конвенционално задвижване луксозният триредов SUV ще се предлага и във версия с нулеви емисии. 

Съдейки обаче по изключително гладкия под на Genesis Neolun, е основан върху нова версия на E-GMP  платформата на Hyundai. Въпреки, че е презентиран като триредов SUV, концептуалният модел разполага с два реда индивидуални седалки, като предните имат възможност да се завъртат на 180 градуса, което подсказва и за наличието на автономна система за шофиране поне от 4-то ниво. Въпреки, че производителят не споделя никакви подробности относно задвижването и оборудването на Genesis Neoulun Concept, той специално споменава наличието на отопляем под от тиково дърво и озвучителна система, която придава усещане на пасажерите идентично с това на концертна зала. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар