вторник, 28 ноември 2023 г.

Foton Mars 7 и Mars 9 представени в Китай с цени от 16 000$



 Известна най-вече със своите пикапи, китайската марка Foton представя ново моделно семейство наречено Mars. То е базирано на Foton General G9 и се състой от два модела наречено Mars 7 и Mars 9. Дизайна видимо е силно вдъхновен от модели като Ford F-150 с което сме свикнали, но за първи път виждаме и визия копирана от друг емблематичен американски пикап, а именно - RAM 1500

Както можете да предположите приликите с американските модели е само външна. За задвижване и двата китайски пикапа разчитат на 4-цилиндровия, 2.0 литров турбо дизелов мотор с мощност 163 к.с., който тук е оборудван с 48-волтова, лека хибридна система. За по-евтината версия - Mars 7 ще бъде налична 6-степенна, механична трансмисия, докато Mars 9 се предлага серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF. За версията с механична скоростна кутия опционално ще се предлага и задвижване 4х4 и блокаж на задния диференциал. 

Интериора на новите пикапи на Foton, прави добро впечатление с качествени материали и добро оборудване. Най-добре окомплектованият модел разполага с 12.3-инчов, цифров инструментален панел придружен от 14.6-инчов тъчскрийн за инфо-развлекателната система. налични са още адаптивен круиз контрол, панорамен покрив, 6 въздушни възглавници и пакет камери с обзор от 360 градуса. Цените в Китай на Mars 7 ще започват от 16 000 долара, до като тези на Mars 9 ще стартират от 21 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар