понеделник, 27 ноември 2023 г.

Toyota с две EV концепции на автосалона в Гуанджоу

 На протичащият в момента автосалон в Гуанджоу, японците представят две концепции които чиито производствени версии ще бъдат представени през 2025 година. И двата модела ще са предназначени само за пазарите в Китай и ще бъдат произвеждани от местният партньор на Toyota в лицето на държавният концерн - GAC. Тази стъпка на японците бележи глобалните усилия на марката за бъдещата електрификацията. 

Концепциите са кръстени с китайски имена които се превеждат съответно Comfortable Space за седана и Enjoyable Space за електрическият SUV. Седанът е с дължина от 4.97 метра и междуосие от 2.87 метра, което ще го превърне в своеобразен флагмански модел на марката. Тъй като и двата модела ще споделят една и съща платформа, размерите на SUV модела са почти идентични. Неговата дължина е 4.8 метра, като междуосието остава същото. 

Информация относно задвижването не е разпространена, но се знае, че серийните версии на концепциите, които виждаме днес ще се предлагат с един или два електромотора и интегрирани в купето батерии. Интериорите и на двата модела са скрити зад затъмнените стъкла, но говорител на марката съобщи, че са предвидени волан с нестандартна форма, веган тапицерия наподобяваща велур, плъзгаща се централна конзола и инфо-развлекателна система със свободно стоящ тъчскрийн дисплей. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар