неделя, 20 август 2023 г.

Новият Mercedes-AMG GT вече с 2+2 места


Гледайте на Mercedes AMG GT, като купе версия на Mercedes-AMG SL (R232), но с модифициран дизайн и преработена механика. Благодарение на това, новото поколение вече ще се предлага и във версия с 2+2 места, което би трябвало да го направи и по-пригоден за ежедневна употреба, както и на пряк конкурент на Porsche 911 (992), по отношение на пригодността. Дизайна на новият Mercedes-AMG GT e еволюирал и разпознаваем, като ясно се разграничава от този на своят донор. 

Тъй като основата е на споменатият роудстър, то оформлението на предавателният тракт на новият Mercedes-AMG GT е променено осезаемо спрямо това на предходният модел. Двигателите остават в предната част на купето, но трансмисията вече е традиционна, а Transaxle схемата изоставена. Това от своя страна позволява наличието на задвижване на четирите колела, които са серийно за всички версии. Така наречената базова версия на модела GT55, разполага с познатият 4.0 литров, V8-цилиндров, би-турбо мотор във версия на мощност от 476 к.с. По-нагоре в гамата е позиционирана версията GT63 с мощност 585 к.с. И за двете версии е налична 9-степенна, автоматична трансмисия електронно контролиран заден диференциал. Наличен и режим на работа само със задвижване на задните колела. За по-мощната версия е налично  хидроактивното окачване - AMG Active Ride Control и управляващи задни колела. собственото тегло на модела не е от най-добрите в класа си и възлиза на 1895 кг., но въпреки това предлага завидна динамика. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.9 и 3.2 секунди в зависимост от модификацията, а максималната скорост е съответно е 295 и 315 км/ч. 

Както стана ясно интериорът идва директно от новият SL, което гарантира значително подобрение по отношение на комфорта и оборудването. Пред водача място намира 12.3-инчов цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата разполага с 11.9-инчов сензорен екран с възможност за регулиране ъгъла на наклон. HUD дисплея се предлага срещу доплащане, но перформанс - AMG воланът и спортните седалки са включени в серийното оборудване. Обемът на багажника възлиза на 321 литра за версията с опционален втори ред седалки и 675 литра за версията само с две места. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар