неделя, 20 август 2023 г.

Lamborghini Lanzador Concept ни показва какво да очакваме от първият EV модел на марката

 Италианската марка отдавна не е показвала концептуален модел, но когато го прави, то е забележително. Тази седмица по време на събитието Monterey Car Week, Lamborghini показа прототип на изцяло електрически модел наречен Lanzador. Според информацията серийната версия на първият изцяло електрически модел на марката, който ще бъде силно повлиян от концепцията която виждаме сега ще трябва да бъде представен най-късно през 2028 година. Lamborghini Lanzador е описан като GT кросоувър модел с висок просвет и 2+2 места. Дизайна като цяло е вдъхновен от легендарни модели на марката, които във времето са изградили имиджа на компанията. 

Интериора  е издържан във футуристичен стил от скелетен тип с два екрана пред шофьора и неговият спътник. Централен дисплей за инфотайнмът системата липсва, а нейните функции се визуализират по поискване на споменатите дисплеи на таблото. В двата края на таблото са позиционирани малки екрани, които дават образ от камерите заместващи страничните огледала. Централното огледало също е заменено от LCD екран. Както стана ясно кабината предлага място на двама възрастни и две деца, на възможността за сгъването на третия ред седалки и наличието на трета врата багажното пространство става забележително и прави моделът ултрапрактичен. 

Разбира се, най-интересното е това което остава незабелязано на пръв поглед. Марката не дава информация относно автономията на модела и батерията, но става ясно, че Lamborghini Lanzador разполага със система за задвижване на четирите колела с три електромотора и векторно разпределение на мощността към колелата, която се предполага, че е около 1360 к.с. Окачването е въздушно с адаптивни амортисьори и завиващи задни колела. 

С това се изчерпва цялата информация за концепцията, но се споменава още, че серийната версия на моделът който виждаме днес ще се произвежда в Италия, а към него ще се присъедини и наследника на Lamborghini Urus, който ще разполага със същата технология. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар