понеделник, 21 август 2023 г.

Rolls Royce Droptail в четири екземпляра и цена от около 32 млн. долара


 След Rolls-Royce Sweptail и Boat Tail, англичаните представят третият модел от бутиковата серия, който ще бъде произведен в четири екземпляра индивидуално изработени по желание на клиента. Неговото име е Droptail, като всяка от четирите бройки ще носи собствено име. Първият екземпляр на Rolls Rоyce Droptail, бе представен в Monterey и носи името La Rose Noire с уникална червена боя вдъхновена от френската роза Black Bacarra, любимо цвете на анонимният собственик. 

За разлика от останалите два модела Rolls Royce Droptail е изграден върху изцяло нова конструкция изградена специално за него. Тя е ръчно изработена от стомана, алуминии и въглеродни влакна, което до някъде обяснява и цената от около 30 млн. долара. Външният дизайн веднага отличава модела от останалите предложения на марката с новото оформление на предницата и уникалните задни светлини проектирани специално за модела. Специално за Droptail е проектиран и твърдият сгъваем покрив изработен от въглеродни влакна и електрохромни панели.

Интериора също е уникален сам по себе си. И при него преобладава червеният цвят, като най забележителният елемент е панела, който обикаля салона изработен от 1603 черен дървен фурнир имитиращи розови листа. На централният панел е интегриран и ръчно изработен часовник от Audemars Piquet , който може и да се отделя от своето гнездо и да се носи на каишка. Ако това не ви е достатъчно за да усетите уникалността на модела, то специално изработеният сандък за шампанско който се отваря с помощта на бутон придружено със звук от кристални флейти ще трябва да  положи последният щрих от това творение на изкуството в автомобилостроенето. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар