понеделник, 27 февруари 2023 г.

Jetour Traveller / T2 е привлекателен китайски SUV с дизайн повлиян от Defender и Bronco

 
Таман се бяхме притеснили, че последните няколко дни от Китай няма новини и ето, че преди броени часове именно от там дойде новината за премиерата на нов SUV модел, чиито дизайн е издържан в стила на концепцията Jetour TX, която видяхме в началото на миналата година. Новият модел носи името Jetour Traveller, а при по-внимателно вглеждане не можем да отречем сходството с дизайна на Land Rover Defender 90/100 и Ford Bronco.

Най-добрата новина е тази, че под капака място намира напълно конвенционален бензинов агрегат. За задвижване Jetour Traveller, разчита на 1.6 или 2.0 литров, турбо бензинов мотор, чиято мощност все още не се съобщава, но най-вероятно става въпрос за двигателите налични в Х70, чиято мощност там възлиза на съответно 197 и 254 к.с. 

Серийно задвижването е поверено на 7 или 8-степенни, автоматични трансмисии предаващи движението към четирите колела. Производителят все пак е предвидил и хибридна версия с удължен пробег, която разчита на 1.5 литровия, турбо агрегат служещ като генератор на двата електромотора електромотора с обща мощност от 326 к.с. 

Интериора съответства с грубият външен вид на модела с цифров инструментален панел пред водача и подобаващ екран за мултимедийната система. Волана е с овална форма, а на централната конзола между седалките наблюдаваме масивен скоростен лост и въртящ се клъстер за управление на различните режими на трансмисията. Официалната премиера на Jetour Traveller ще се състой в края на март месец, а веднага след това ще бъде достъпен и в дилърската мрежа на Chery във версия с 5 места и цени между 21 и 30 000 долара в зависимост от модификацията. До края на годината марката ще предложи и модификация с удължено междуосие и трети ред седалки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар