събота, 31 декември 2022 г.

Hongqi H6 е лифтбек версия на модела - Н5

Hongqi представи лифтбек версията на модела H5, наречена - Н6. Нейният дизайн наподобява линиите на концепцията Hongqi Е001, но разбира се значително по-смекчени, като по този начин марката ще направи плавен преход при смяната на своята дизайнерска линия. 

Новото предложение на марката е базирано върху познатата платформа на FAW с предни задвижващи колела предназначена за мосовите модели от среден клас. За задвижване обаче за разлика от седана Hongqi H6 ще разчита на по-мощен - 2.0 литров, турбо бензинов мотор във версии на мощност от 224 и 252 к.с., което означава, че моделът ще бъде насочен към по-младите клиенти на марката. Трансмисията предназначена за модела е 8-степенна, автоматична. хибридна версия за сега не се очаква въпреки, че платформата позволява такава да бъде налична. 

Интериорът на Hongqi H6 е идентичен с този на - Н5, но благодарение на спортният и сплескан в долната си част волан, както и на цветните орнаменти усещането за спорт е засилено. Цифровият инструментален панел придружен с HUD дисплея са налични и тук, както и вертикално разположеният 12.3-инчов екран за инфотайнмънт системата с гласов контрол и 5G свързаност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар