вторник, 22 март 2022 г.

Китайската версия на Ford Explorer, става по-престижна от оригинала

 Флагманският SUV на марката се предлага в Китай от 2020 година и въпреки това на предстоящото изложение в Пекин, Ford ще покаже фейслифт версията, която ще се произвежда в заводите на Changan. Обновяването на американският модел е продиктувано преди всичко от наличието на модели като Ford Equator и Equator Sport, които въпреки по-ниската си цена предлагат значително по-атрактивен дизайн и технологичен интериор. Сега нещата са на път да си дойдат на мястото, тъй като дизайнерите са намерили верният път и предлагат елегантна линия на екстериора, който е с изцяло нова предна и задна част. 

Интериора също е изцяло нов с наличието на новият широкоекранен - 4K дисплей за инфотайнмънт системата. Пред водача място намира индивидуален цифров инструментален панел с възможност за смяна на графиките в зависимост от режима на движение. 

Под капака обаче промени няма и това е разбираемо, тъй като моделът реално е само на 3 години. С обновяването на Ford Explorer се очаква и версията с 2.0 литров, турбо бензинов мотор, която бе назована още преди 3 години, но така и не бе представена. Все още обаче няма официална информация от производителят за тази модификация, което означава, че за сега в Китай ще се продължава да се предлага версията оборудвана с 2.3 литровият, Ecoboost с мощност 276 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите коелела. Нищо не се споменава и за хибридната версия на модела, която е значително по-скъпа и е малко вероятно да бъде предлагана на китайският пазар още повече, че нейното производство няма да се осъществява на местна почва. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар