понеделник, 21 март 2022 г.

Li Auto L9 демонстрира възможностите на китайското автомобилостроене

Малко преди да бъде представи официално новият си пълноразмерен SUV с удължен обхват, китайската марка Li Auto, разпространи официалните снимки на модела наречен - L9. Марката Li Auto е подразделение на NIO и ако погледнем реално, то новият хибриден SUV е модернизирана версия на представеният преди 4 години   Leading Ideal One ( Liхiang One). 

За задвижване Li Auto L9, разчита на Plug-in хибридна система с 1.5 литров, турбо бензинов мотор, който служи предимно за дозареждане на батерията с капацитет - 44.5 кВтч. и два електромотора доставяни от Great Wall с обща мощност от 408 к.с. Според информацията в изцяло електрически режим моделът ще може да измине до 200 км., а благодарение на двигателят с вътрешно горене пробегът се удължава до 1200 км., което го прави рекордьор сред предлаганите модели от този тип на пазара в момента. 

С дължина от 5.20 метра новият хибриден SUV, предлага завиден простор и място за 6 човека разположени в индивидуални кресла с масажни, отоплителна функции и вентилация. Пред водача място намира цветен хедъп дисплей, а инфотайнмънт системата е оборудвана с два 15.7-инчови тъчскрийн дисплея, чрез които може да се сърфира в интернет пространството, а спътникът до водача да гледа клипове или филми. Срещу доплащане ще се предлага и допълнителен дисплей за возещите са на втория и третият ред седалки. Специално внимание се обръща на автономната система за шофиране от 4-то ниво, която разполага с LiDAR сензор монтиран на покрива и множество HD камери и ултразвукови радари. За приятната обстановка в интериора се грижи озвучителната система с 21 високоговорителя и 3 субуфера с обща мощност от 2160W.

Цените на Li Auto L9 в Китай ще започват от около 70 000 долара, като за сега марката не планира експорт, но ясно демонстрира, до къде е стигнала китайската автомобилна индустрия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар