понеделник, 6 септември 2021 г.

Официални снимки на Mercedes EQE (V295)

 Преди броени часове, немската марка представи официалните снимки на по-малкия брат на Mercedes - EQS, а именно - Mercedes EQE. Купеобразният електрически седан е може би най-важният модел в електрическата гама на марката, тъй като от него се очаква да се изправи директно срещу пионерът в този клас - Tesla Model, която има близо 10 годишна преднина. Дизайнът на новият EQE, повтаря този на EQS, като двата модела могат да бъдат различени най-лесно по размера. С дължина от 4.93 метра Мercedes EQE е значително по-къс, но междуосието от 3.1 метра допринася за почти идентично пространство в салона.


Интериорът също е взет назаем от по-големият EQE, като там доминира новата MBUX Hypercreen с три комбинирани екрана с обща големина от 56-инча, която ще се предлага срещу доплащане. Известни разлики се наблюдават само в страничните панели на вратите. Въпреки, че компанията все още не е разпространила снимки на базовата версия, то се предполага, че тя ще разполага с идентичният базов интериор подобен на този в Mercedes S-class. Всички налични системи за активна и пасивна безопасност, както и асистентите налични за EQS ще бъдат предлагани и в този модел, но за повечето ще трябва да се доплаща. 


Първоначално на пазара ще бъде пусната версията EQE 350, която разполага с електромотор разположен на задния мост с мощност 288 к.с. и батерия с капацитет от 90.6кВтч., която може да бъде дозареждана от 10 до 80%, само за 30 минути. Автономията обещана от производителят възлиза на 660 км., като динамичните характеристики все още не са разкрити. В по-късен етап ще бъде предложена и версията 4Madtic с допълнителен електромотор на предната ос задвижващ съответно предните колела. Серийно Mercedes EQE е снабден с конвенционално окачване с пружини и амортисьори, но срещу доплащане е налична въздушното окачване, заедно с управлението на  четирите колела.


Цени все още не са споменават, но става ясно, че пазарната премиера на модела няма да бъде по-рано от средата на 2022 година, като производството ще се осъществява в Германия и Китай. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар