четвъртък, 15 юли 2021 г.

Моделното семейство на Kia Ceed с фейслифт

 Kia освежава моделното семейство на  Ceed, което бе представено през 2018 година. Явно компактният корейски модел навлиза в последната си фаза на своето съществуване и закономерно получава своите козметични промени. Предната част на обновената версия се характеризира с нов дизайн на бронята и радиаторната решетка и променена оптика на Full LED фаровете. В задната част също се наблюдават промени свързани с дизайна на бронята и задните LED светлини.


В интериора също има какво ново да се види, но реално новият интериор е пренесен директно от Kia XCеed, чието обновяване се очаква да стане факт през следващата година. Пред водача вече място намира цифров инструментален панел с размер 12.3-инча, а мултимедийната система разполага с 10.2-инчов дисплей. Комплексът за безопасност става неизменна част от серийното оборудване. Добавени са и някои нови екстри за модела, като предните седалки с подгряваща и охлаждаща функция и интелигентната врата на багажното пространство, която се отваря автоматично, ако притежателят на интелигентният ключ се намира непосредствено пред нея.


Под капака на обновената Kia Ceed, място ще продължават да намират бензин и дизеловите, турбо  агрегати на марката с работен обем между 1.0 и 1.6 литра, куплирани с механична или двудискова трансмисия. Новост за модела е Plug-in хибридната версия с 1.6 литров, бензинов мотор с директно впръскване и мощност от 141 к.с., подпомогнат от електромотор и батерия с капацитет от 8.9 кВТч., която позволява да бъдат изминати до 57 км. в изцяло електрически режим. Хибридната версия е оборудвана серийно с новата 6-степенна, механична трансмисия без съединител.





Няма коментари:

Публикуване на коментар