сряда, 26 юни 2019 г.

Впечатляващата Kia XCеed ще бъде представена във Франкфурт

Моделното семейство на Kia Ceedсе обогатява с още един модел наречен XCeed. Това е крос версия с различно излъчване и увеличен киренс, който ще открадне значително количество клиенти от сегмента на градските кросоувъри. Освен модерната визия и офроуд декоративните елементи моделът разполага с променено окачване, кормилна система и лети джанти с размер от 18-цола. Дизайна е дело на европейския център за дизайн на марката позициониран в Германия, което говори, че този великолепно изглеждащ модел е предназначен предимно за европейският пазар. 
Интериорът е идентичен с този на Ceed, но разполага с цветни декоративни елементи и виртуален информационен панел пред водача с размер от 12.3-инча, който най-вероятно ще бъде наличен и за другите версии на това моделно семейство. Той обаче ще се предлага срещу доплащане за разлика от серийната мултимедия с 8 или 10.2-инчови дисплеи. 
В Европа, Kia XCeed ще се предлага с бензиновите 3 и 4-цилиндрови, турбо агрегати с работен обем от 1.0, 1.4 и 1.6 литра и мощност съответно от 120, 140 и 204к.с., както и 1.6 литров турбо дизел с мощност 115 и 136к.с. Серийно те ще са куплирани с 6-степенна, механична скоростна кутии, а срещу доплащане ще е налична 7-степенна трансмисия с двоен съединител. При всички случаи задвижващи са само предните колела. В края на следващата година се очакват и версии оборудвани с лека хибридна технология. 
Продажбите на модела започват от третото тримесечие на тази година, като производството ще се осъществява в Словакия. Цени не се споменават, но най-вероятно тази версия ще струва с около 20%, повече от хеч модела. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар