петък, 16 юли 2021 г.

Aston Martin Valhalla е един от най-елегантните автомобили в своя клас

Тази седмица вниманието около Aston Martin Valkyrie, бе в особено големи размери, тъй като хиперспортният модел беше показан официално пред публика по време на фестивала на скоростта в Гудууд. За тези обаче, които по една или друга причина не могат да се сдобият с него, сега марката представя значително по-култивиран и елегантен суперспортен модел наречен Valhalla. 


Тъй като Mercedes е най-големият акционер в марката, задвижването на Aston Martin Valhalla е поверено на хибридна система с V8-цилиндров, би-турбо агрегат от AMG с работен обем от 4.0 литра и мощност 750 к.с. Той е съчетан с два електромотора разположени съответно на двете оси с обща мощност от 204 к.с. Мощността на Valhalla, възлиза на 937 к.с., предавани към колелата чрез новоразработена 8-степенна, двудискова трансмисия без задна предавка. За движение на заден ход се влиза в действие предният електромотор, чрез който автомобилът може да се движи в изцяло електрически режим в рамките на 15 км. със скорост до 130 км/ч. Според производителят ускорението на модела до 100 км/ч. от място става за 2.5 секунди, а максималната скорост, която може да бъде достигната е 330 км/ч.


Въпреки, че все още не са разпространени снимки на интериора, там очакваме една ергономична обстановка насочена към водача, като няма да липсва нищо за ежедневна употреба. На борда място ще намира мултимедийна система, климатик и набор от всестранни камери, които са задължителни при този модел, тъй като при него реално липсва заден прозорец. Няма да липсват и системите за подпомагане на шофирането и редица системи за безопасност, които ще гарантират, че няма да бъдете изненадани от неспокойният нрав на автомобила. Производителят възнамерява да достави първите бройки от новия модел до своите клиенти най-късно през 2023 година, като цената се очаква да започва от около 700 000 паунда без данъци и такси. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар