сряда, 21 април 2021 г.

Ще се изправи ли Genesis G80 EV срещу Mercedes EQS?

 Когато през миналата година, бе представен Genesis G80 стана ясно, че марката разработва и негова електрическа версия, която ще бъде представена в по-късен етап. Ето, че това се случи и тази седмица корейците представиха официално своя електрически флагман. Външно Genesis G80 Electrified, не може лесно да се разпознае. Новата предна решетка с декоративна функция и отсъствието на накрайници на изпускателната система, която по обясними причини вече не съществува, различават електрическата версия от тази задвижвана с ДВГ. 

Според информацията предоставена от производителят, за задвижване електрическата лимузина разчита на два електромотора позиционирани съответно на предния и задния мост с обща мощност от 369к.с., които ускоряват модела до 100км/ч. от място за 4.9 секунди. Автономията посочена от производителят е 427км. в реални условия, а батерията може да бъде заредена в рамките на 22 минути от 10 до 80%. За увеличаване на автономията, срещу доплащане се предлагат соларни елементи монтирани в покрива, които се грижат за енергията нужна електрическите консуматори в автомобила. 

В интериора разлики няма, освен новият интерфейс на цифровият инструментален панел пред водача и използваните материали, които в по-голямата си част са напълно рециклируеми. ЍСпециално внимание се обръща на системата за подтискане на външни шумове ANC-R, която с помощта на 6 микрофона излъчващи звуци в противоположен диапазон, прави обстановката изключителна тиха и неутрална. 

Корейците все още не съобщават цени, но при всички случаи те ще са по-ниски от Mercedes EQS въпреки, че корейският модел не може да се счита за пряк негов конкурент, но на всекиго е ясно към кого е насочен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар