четвъртък, 27 август 2020 г.

Porsche обновява семейството на Panamera

Обновяването на Porsche Panamera е доста деликатен въпрос, тъй като бъдещето на модела е под въпрос имайки предвид факта, че през 2030 година в повечето страни в Европа ще бъдат  забранени за продажба автомобилите с ДВГ, а продажбите на Porsche Taycan, са далеч от очакваните нива. Така или иначе времето за промяна настъпи и марката предлага планираната актуализация на модела. Освен външните промени, които не са фрапиращи, но открояват видимо обновената версия, семейството на  Porsche Panamerа крие изненади, които не се виждат от пръв поглед. 
Под капака на Panamera, място ще намират преработени версии на бензиновите, а 3.0 литровият, V6-цилиндров мотор отстъпва мястото си на 2.9 литровия, би-турбо, V6-цилиндров мотор с мощност 325к.с. Същият агрегат ще намира място и във версията 4S E-Hybrid, която разполага и с електромотор, като общата мощност възлиза на 552к.с. Според информацията ускорението на тази версия до 100км/ч.,става за 3.7 секунди, а максималната скорост възлиза на 298км/ч. Благодарение на батерията от 17.9 кВтч., моделът ще може да изминава до 54км. изцяло в електрически режим.  На върха на гамата ще присъства 4.0 литровия, би-турбо мотор за версията Turbo S, който разполага с 621к.с. и ускорява до 100км/ч, от място за 3.1 секунди. Максималната скорост тук е 315км/ч., а разхода на гориво е в рамките на 10.7 и 11.1л/100км.  За версията GTS, същият мотор разполага с 473к.с. Всички модификации ще се предлагат серийно с 8-степенната, PDK трансмисия. 
Интериора обаче, като че ли е забравен и там промени не се забелязват, освен леко променения волан и наличието на 12.3-инчов дисплей за обновената инфотайнмънт система. За сметка на това оборудването е завишено, като серийно ще се предлагат ел. седалки, премиум озвучителната система на Bose, комплекта от системи за подпомагане на шофирането, комбинирана и с система за разпознаване на пътните знаци, система за нощно виждане и др. Продажбите на обновената Panamera в Европа, започват още от тази седмица, като цените ще стартират от 91 345 евро, което с около 8%, повече спрямо тази на настоящият модел. 











Няма коментари:

Публикуване на коментар