понеделник, 9 септември 2019 г.

Ferrari 812 GTS е най-мощният сериен кабриолет

По всичко личи, че следващото лято феновете на марката ще има, какво да карат. Успоредно с Ferrari F8 Spider, на фирменият щанд на автосалона във Франкфурт, посетителите ще могат да видят и откритата версия на Ferrari 812 Superfast, чието име ще бъде 812 GTS. Със своя V12-цилиндровагрегат с мощност 789к.с., реално това ще бъде и най-мощният кабриолет на пазара с предно разположен двигател. Няма да е лъжа, ако кажем, че ще е и най-бързият такъв. Според информацията времето за ускоряване до 100км/ч, е 3 секунди, а максималната скорост възлиза на 340км/ч. Трансмисията е същата - 7 степенна с двоен съединител предаваща движението към задните колела, като при Superfast. 


Дизайна на кабриолета с твърд, сгъваем покрив повтаря този на купето до А-колоната, която в случая е малко по-дебела. В задната си част с оглед повишаване на притискателната сила, дизайнерите са променили дифузьорът и по този начин компенсира липсата на хрилете в задната част на купето, които виждаме при закритата версия. 
В интериора промени не се забелязват, а за по-тиха обстановка при движение на открито в ъглите на челния прозорец са монтирани допълнителни дифузьори за отвеждане на вихрите.  Цената все още не е обявена, но при всички случаи, този модел няма да бъде лимитиран и желаещите ще имат възможност да го закупят стига да се въоръжят с малко търпение. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар