събота, 27 април 2024 г.

Audi Q6L E-Tron само за китайските клиенти на марката

 

Представеният през март месец електрически SUV - Audi Q6 E-Tron, получава своята удължена версия която ще се произвежда и продава в Китай. Audi Q6L E-Tron е с удължено с 10.5см., междуосие което освен увеличеното вътрешно пространство, позволява да бъде вградена и по-голяма батерия. В случая тя е с капацитет от 107 кВтч. и термопомпа, а според производителят с нейна помощ моделът ще изминава до 700 км. с едно зареждане. Благодарение на 800-волтовата архитектура за 10 минути батерията ще може да се зареди с енергия достатъчно за изминаването на 260 км., а за още 15 минути тя ще бъде заредена до 80%. Едномоторната версия със задвижване на задните колела разполага с мощност 347 к.с., а версията със задвижване на четирите колела е оборудвана с два електромотора с обща мощност от 463 к.с. 

Външно Audi Q6L E-Tron се различава от пръв поглед с новата радиаторна решетка и дизайна на бронята. Разлики в задната част се свеждат единствено до наличието на светеща емблема, а като цяло за удължената версия са предвидени нови цветове и джанти. 

С дължина от 4.86 метра Q6L E-Tron е позициониран в средния премиум сегмент и ще осигурява за возещите се на втория ред седалки пространство за краката, характерно за бизнес лимузините. Снимки на интериора все още липсват, но според информацията инженерите на Audi са интегрирали редица нови информационно-развлекателни функции съобразени с предпочитанията на китайските клиенти. С две думи, очаквайте караоке на борда, камери за селфи снимки и видео което ще можете да качват безпроблемно в Tik-Tok. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар