понеделник, 9 септември 2019 г.

Bugatti Chiron Super Sport 300+: Новият, най-бърз автомобил на планетата

След като френската марка подобрия своя собствен рекорд за най-бърз автомобил със специално подготвен Bugatti Chiron, който разви фрапиращите 482км/ч, сега на дневен ред идва да видим и серийната версия на модела под името Bugatti Chiron Super Sport 300+. Тя ще бъде пусната на пазара от следващата година, като от нея ще бъдат произведени едва 30 бройки с начална цена от 3.5 млн. евро. За сега марката все още не е решила до каква скорост ще бъде ограничена цивилната версия, но става ясно, че срещу солидно заплащане бъдещите собственици ще могат да отпуснат юздите на своите екземпляри и да премахнат ограничителя. 
С оглед подобаващите скорости с които се очаква да се движи новият суперкар, аеродинамиката е значително променена спрямо нормалната версия, а общата дължина е нараснала заради видимо удължената задна част. За задвижване се разчита на познатият, 8.0 литров, W16-цилиндров мотор, чиято мощност сега е 1578к.с., а изпускателната система идва директно от Bugatti Centodieci.
За сега информация относно динамичните характеристики на Chiron Super Sport 300+, все още липсва, но така или иначе пред нас е най-бързият сериен модел в света, който се предлага на пазара в момента. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар