вторник, 13 август 2019 г.

Porsche представи Cayenne Turbo S E-Hybrid и Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe

Точно две години след премиерата на новото поколение на Porsche Cayenne, марката представя най-мощната  хибридна версия на модела - Turbo S E-Hybrid. Продажбите се очакват да започнат до края на тази година, а официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт. 
За задвижване Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, разчита на 4.0 литровия, V8-цилиндров, турбо мотор с мощност 548к.с., куплиран с електромотор между ДВГ и трансмисията с мощност 136к.с., чиято изходна мощност към колелата възлиза на - 679к.с. и 900Nm. Налична е литиево-йонна батерия монтирана в пода на багажното отделение, която може да захрани електрическия мотор в рамките на 40км, при скорост до 135км/ч. Двата агрегата могат да работят заедно или независимо един от друг, а трансмисията предаваща движението към четирите колела е 8-степенна, автоматична. 
Според информацията предоставена от производителя, ускорението на тази версия до 100км/ч от място се случва за 3.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 295км/ч. и това при положение, че към общото тегло са добавени 300кг., спрямо конвенционалните версии, заради хибридната технология. 
Най-бързата хибридна версия ще се предлага серийно с керамична спирачна система, 21-цолови джанти и Sport Chrono пакет. Оборудването естествено ще е високо, като на борда ще присъстват активни предни седалки, адаптивни въздушни амортисьори, почти всички системи за пасивна и активна безопасност и редица асистенти подпомагащи шофирането. Цените ще започват от около 160 000 евро, като налична ще бъде и хибридната версия на Porsche Cayenne Coupe.




Няма коментари:

Публикуване на коментар