четвъртък, 20 юни 2019 г.

BMW 8-Series Gran Coupe ( G16) стартира с цена от 91 500 евро

Мислете за BMW 8-Series Gran Coupe, като за наследник на BMW 6 Gran Coupe, но значително по-привлекателно.  По отношение на дизайна няма изненади, тъй като линиите повтарят тези на BMW M8 Gran Coupe Concept, което видяхме миналата година. Моделът е базиран на BMW 8-series, но междуосието е увеличено с цели 20см. Интересен е факта, че въпреки значително по-солидните си размери, четиривратото купе е само с 70кг. по-тежко от своя донор. Новото четириврато купе ще се изправи директно срещу Porsche Panamera и Mercedes-AMG GT4, като ще предлага повече пространство за возещите се на втория ред седалки. 
Под капака място ще намират бензиновите - 6 и 8-цилиндрови, турбо агрегати с работен обем от 3.0 и 4.4 литра и мощност съответно от 335 и 523к.с.  Дизеловата модификация разчита на 3.0 литровият, турбо мотор във версия на мощност от 316к.с. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична, а срещу доплащане се предлага и задвижването на четирите колела с опция за задвижване само на задните колела. Според производителят, времето за ускорение на модела от 0 до 100км/ч, става в рамките между 3.9 и 5.1 секунди в зависимост от модификацията, а максималната скорост за всички версии е ограничена на 250км/ч. В по-късен етап очакваме и "М" версията, която ще разполага с мощност от 625к.с.
Интериора е идентичен с този на купе и кабрио версиите, като на борда ще бъдат налични всички налични системи и асистенти за безопасност и подпомагане на шофирането с които марката разполага. Стъкленият покрив се предлага серийно за модела, а срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат карбонов таван. Въглеродните-керамични спирачки също ще се предлагат срещу доплащане. 
Продажбите на BMW 8-Series Gran Coupe, започват от септември месец, като цените ще стартират от 91 500 евро.




Няма коментари:

Публикуване на коментар