сряда, 19 юни 2019 г.

Това е новото Peugeot 2008

Французите изненадващо представиха новото поколение на Peugeot 2008, което ще бъде представено официално по време на автосалона във Франкфурт. Построено върху платформата на новото Peugeot 208, градският кросоувър е пораснал на размери и предлага по-голямо пространство на вожещите се и в багажното отделение. Дизайна е в новия стил на марката, като същевременно взима и линиите на Peugeot 3008
За сега няма официална информация относно механиката, но тъй като моделът е построен върху платформата на 208 и DS3 Crossback, можем да очакваме идентични агрегати и напълно електреческа версия. Задвижване 4х4, няма да се предлага, а трансмисиите ще бъдат механични, 5 или 6-степенни и разбира се 8-степенната, автоматична скоростна кутия. За по-голяма проходимост моделът може да бъде оборудван със системата Grip-Control. 
Интериора е модерен, идентичен с този на 208 и богато оборудван. Още при базовото ниво на оборудване ще се наблюдава наличието на системата Drive Assist, която обхваща множество технологии, като: сензор за поддържане движението в пътното платно, система за разпознаване на пътни знаци, адаптивен круиз контрол и т.н. Цени все още не са известни,а продажбите ще започнат в началото на следващата година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар