понеделник, 22 април 2019 г.

Mercedes премахва огледалата и на Arocs

За моделната 2019 година, Mercedes представя обновена версия на семейството - Arocs, предназначено предимно за строителни дейности. Не е тайна, че този тип машини често излизат и на нормалната пътна мрежа, като от компанията внимателно са отчели този факт и са направили редица подобрения относно сигурността и икономията на гориво. Външните промени се свеждат единствено до премахването на страничните огледала по подобие на Обновения Mercedes Actros, които са заменени от камери с висока разделителна способност. Съобщава се още и за променена оптика на предните светлини, която подобровя значително видимостта през нощта. 
Интериорът също е променен и взет назаем от Actros, като там място намират двата 15-инчови, вертикално разположени дисплея и мултимедийният кокпит с още два дисплея, които дават подробна информация за редица системи и възли. Навигационната система също е от ново поколение и информацията от нея отива и в компютърния блок на трансмисията, която поддържа правилната скорост и предавка в зависимост от терена. Новост е и системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща и пешеходци, която вече работи и с помощта на камерите и обхваща цялата дължина на камиона, като дори изчислява отклонението на ремаркето при завой. Системата за разпознаване на пътни знаци също ще се предлага серийно. 
За задвижване са налични 7.7, 10.7, 12.8 и 15.6 литровите, 6-цилиндрови, турбо дизелови агрегат във версии на мощност от 238 до 812к.с., които покриват нормите Евро6.  Mercedes Arocs ще се предлага в пет версии на кабината и задвижване от типа: 4х2, 4х4, 6х2, 6х4, 6х6, 8х4 и 8х8.

Няма коментари:

Публикуване на коментар