понеделник, 22 април 2019 г.

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage в 38 екземпляра

По случай 100 годишнината от създаването на италианска компания, Zagato предлага нова възможност за закупуване на силно ограничена серия от 38 автомобила от модела Aston Martin V12 Zagato. Новата предложение носи името Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage, като за пръв път ще се предлага и версия Speedster, чието производство ще бъде ограничено на 19 бройки или половината от целият тираж. 
Новият модел на дизайнерското студио ще бъде произведено съвместно с швейцарската компания R-Reforget GmbH, която е дъщерна марка на AF Racing, която пък има голямо участие  в проекта Aston Martin Valkyrie. Това разбира се се случва с благословията на английската марка и няма да бъдат направени каквито и да е компромиси относно качеството и механиката. Въпреки, че към момента няма официални данни относно тихническата част, то почти сигурно под капака място ще намира познатия V12-цилиндров, 6.0 литров агрегат с мощност 517к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. Карбоновият кардан и диференциала с ограничено приплъзване ще бъдат серийни, а времето за ускорение до 100км/ч, няма да е повече от 4.2 секунди, преди достигането от максималната скорост от 305км/ч. 
Цени съответно не се споменават, но имайки предвид, че произвeденият в тираж от 1001бройки - V12 Zagato се предлагаше за над 500 000 долара, а към днешна дата при късмет, този модел не може да бъде закупен от по-малко за 1 млн. евро, то сделката си заслужава. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар